You are here!!


Hoe kan een positieve instelling u productiever maken?

Als u zich positief voelt op uw werk, dan zal uw beroepsleven over het algemeen beter zijn en bent u ook productiever. Wat als het geheim tot efficiëntie nu eens niet ligt in de tijd die u doorbrengt op het werk, maar wel afhangt van de instelling waarmee u aan het werk gaat?

 

Het is eigenlijk zo dat u met een positievere houding meer zult bereiken en zich beter zult voelen op het werk. Bij het opstaan zult u zich beter georganiseerd voelen, uw dagen zullen mooier lijken en u zult die kleine probleempjes met veel meer gemak verwerken.  

Dus hoe behoudt u uw goede humeur, wat er ook gebeurt? 

Om op maandag met het juiste been uit bed te stappen, moet u zich contentreren op drie momenten waar u die dag naar uitkijkt.  Maak u geen zorgen over die vergadering met uw baas, maar denk aan dat nieuwe boeiende project of aan de koffiepauze waarin u met uw collega kunt bijpraten.  Denk aan de dingen die uw dag zinvol maken en herinner uzelf eraan hoe gelukkig u zich mag prijzen - dat geeft u de positieve energie en de instelling die u nodig hebt om al uw werk gedaan te krijgen.

Soms kunnen de eenvoudigste gebaren wonderbaarlijke gevolgen hebben. Als u bijvoorbeeld tijdens de dag enkele keren lacht, vermindert dat uw stressniveau en verhoogt dat uw geluksfactor. Geef complimenten, wees aardig, help anderen: het is bewezen dat u zich daarvan beter gaat voelen.  Niet alleen stimuleert een positieve en constructieve sfeer op het werk de creativiteit van alle medewerkers, het creëert ook een sterke dynamiek in de groep. Wees niet verbaasd als uw collega’s u vaker een handje zullen helpen om te tonen hoe dankbaar zij u zijn.

ONTDEK EN GENIET