You are here!!


De beste ingrediënten voor uw lentesalades

Volgens Tolstoj is de lente het seizoen van "plannen en projecten". Met deze gedachte in het achterhoofd kregen we het idee om de terugkeer van het mooie weer te vieren met wat heerlijke lentesalades in de planning! Deze vijf creatieve recepten zullen u doen watertanden.

Geef uw lunch wat crunch

De lekkerste salades hebben een gevarieerde structuur. De sugar snaps die in de lente worden geoogst, zijn een perfecte, knapperige basis en kunnen zowel rauw als geblancheerd worden gegeten. Gebruik uw fantasie voor de andere texturen in het gerecht, en maakt het bijvoorbeeld af met een zachtgekookt ei en een dressing met zure room. Feta is ook een aanrader in de sugersnapsalade: de lichtzoete smaak van de boontjes vult de zoute kaas prima aan. 

Breng wat kleur in uw dag 

Als de lente komt, voert de natuur een kleurenshow op. Breng een vrolijke bloesemsfeer in uw keuken met deze kleurige voorjaarssalade. De dieppaarse tinten van de bieten geven uw salade pit. Voor een subtielere smaak zijn schijfjes radijs ook een goede optie.

Een lentefavoriet

Asperge is een van de meest geliefde lentegroenten; heerlijk als voorgerecht met olijfolie, zwarte peper en zeezout of in een originele salade. Vermijd het doorgekookte effect door de groente 15-20 minuten in de oven te roosteren met een klein scheutje olie en flink wat kruiden. Verse cherrytomaatjes en verkruimelde feta passen hier perfect bij.

Dress to impress

De lente is het ideale seizoen om op de creatieve toer te gaan met saladedressings. Doe uw tuinhandschoenen aan en leef u uit met verse kruiden. Kruiden maken echt het verschil tussen een saaie slasaus en een heerlijk smaakvolle versie. Probeer eens een mix van munt, citroen en olijfolie voor een lichtzurige en frisse combinatie. Deze dressing past heel goed bij een gestoomde of geroerbakte groentesalade.

Groene weldaad 

Blaadjes, blaadjes en nog eens blaadjes! De lente is het beste seizoen voor verse bladgroenten, dus gebruik ze vooral in een gemengde salade. Ideaal als lunch, maaltijdsalade of bijgerecht op een feest. Vul uw slaschaal met een mix van uw favoriete bladgroenten. Denk hierbij aan knapperige veldsla, pittige ruccola, spinazie en rode sla voor wat kleur. Maak de sla af met een lichte vinaigrette en een topping van gehakte cashewnootjes.

 

Geïnspireerd? Wat zijn úw kant-en-klare ingrediënten voor de perfecte lentesalade?

ONTDEK EN GENIET