You are here!!


Getuigenis: de kleine dingen die zin geven aan mijn leven

Louise, 43 jaar. Louise is een alleenstaande moeder van een dochter, werkt als journaliste en houdt er een erg actief leven op na. Ze brengt graag tijd door met vrienden en wil een mentor zijn voor haar jonge dochter. Lees haar getuigenis.

 "Toen ik me realiseerde dat mijn levenstempo zo intens was dat ik niet echt van het leven genoot, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik iets heel belangrijks miste. Ik heb dan ook geleerd om me te organiseren. Ik heb geleerd dat ik kleine dingen kan afdwingen die me blij en gelukkig maken, eenvoudige dingen die me meer het gevoel geven dat ik in harmonie leef met mezelf. Iets wat ik lekker vind met smaak opeten in plaats van me snel vol te proppen of mezelf ertoe dwingen om de strenge voedingsregels na te leven. De tijd nemen om iets te doen wat ik graag doe – of zelfs gewoon niets doen – in plaats van mijn dagschema helemaal vol te plannen zonder ook maar te denken aan wat me echt plezier zou doen. En ook de tijd nemen om echt naar iets te verlangen voor ik eraan toegeef: eraan denken, erover dromen, het moment voorbereiden en er dan volop van genieten nadat ik ernaar heb verlangd. 

Ik heb ook geleerd dat het belangrijk is om je geest leeg te maken, zodat je beter ziet wat het leven te bieden heeft. Zo kan ik echt waarderen wat er rondom mij gebeurt door me volledig bewust te zijn van alles en te kiezen waaraan ik tijd besteed en waaraan niet. Een nieuwe keuze maken van de muziek die ik wil beluisteren, mijn kleerkast sorteren en herontdekken wat ik nog wil dragen en bepalen wat er niet meer in thuishoort. Maar ook kijken wie me opbelt om te kunnen beslissen of ik de telefoon opneem. Me afvragen of ik die mails echt meteen wil of moet lezen voor ik ze open of beslissen of het beter is om me verder te concentreren op wat ik aan het doen was. Herbekijken met welke mensen ik oprecht tijd wil doorbrengen. 

Als ik erin slaag om in mijn leven plaats te maken voor alle kleine geneugten en pleziertjes die misschien wel onbeduidend en onbelangrijk lijken, heb ik het gevoel sterker te zijn en daarbij veel te winnen. Het is alsof ik de teugels van mijn leven opnieuw in handen heb, waardoor het meer zin krijgt." 

ONTDEK EN GENIET