You are here!!


Getuigenis: mijn geheimen voor een georganiseerd leven

Veronique, vijftig jaar en moeder van drie kinderen (16, 18 en 20 jaar), werkt als commercieel directeur in een digitale start-up. Naast haar gezin en het werk wil ze ook nog tijd voor zichzelf kunnen vrijmaken. Lees haar getuigenis.

"Goed georganiseerd bestaat niet. Iemand is georganiseerd of niet. Ik werk voltijds en heb een verantwoordelijke functie, een partner en drie kinderen. Ik heb dus geen keuze: ik moet georganiseerd zijn om niet in chaos te vervallen! Mijn grote geheim is dat ik aanvaard om tijd te ‘verliezen’ om er veel te winnen. Ik heb geleerd, soms ten koste van mezelf, dat een saaie handleiding helemaal lezen nuttig is. Zo krijg je een nieuw toestel sneller en beter onder de knie. Ik heb geleerd dat een gesprek met een klant of een vergadering maar half zolang duurt en veel efficiënter verloopt als je ze goed voorbereid. Dat een recept helemaal lezen voor je begint heel wat ellende en ergernis kan voorkomen …

Ik weet dat ik er altijd - echt altijd - baat bij heb om me af te vragen wat ik wil doen, hoe ik het wil doen en hoeveel tijd ik daarvoor nodig heb voor ik aan om het even welke taak begin. Om die vragen te beantwoorden, moet ik ook rekening houden met de energie die ik op dat moment heb. Daardoor kan ik inschatten of het een goed moment is om eraan te beginnen of dat ik misschien beter een ander tijdstip kies. Het is het tegengestelde van de militaire organisatie: deze werkwijze geeft me een zeker gevoel en aan het einde van de rit ook meer vrijheid. Hoe beter ik georganiseerd ben, hoe vrijer de geest en hoe gemakkelijker het is om tijd vrij te maken om onverwachte zaken te regelen, te fantaseren en zelfs heerlijk te luieren!"

ONTDEK EN GENIET