You are here!!


Hoe fitness bijdraagt tot een gezond leven

Fitness raak je nooit beu en dat is goed. De fysieke inspanning wordt zelfs een spel. De bewegingen zijn eenvoudig, ritmisch en soms zelfs gechoreografeerd. De oefeningen zijn gevarieerd en de intensiteit hangt af van het gewenste resultaat. Bij de meeste disciplines krijg je begeleiding tijdens het trainen. Zo verbetert je cardiovasculaire conditie, verdwijnt je stress en verbrand je calorieën. Op het einde van elke training heb je elk lichaamsdeel gebruikt en gestretcht. Zo kun je meer aan je figuur werken dan je spiermassa uitbreiden. Ook kun je je soepelheid verbeteren of onderhouden. Snelle opeenvolgende reeksen verbeteren je coördinatie, evenwicht en precisie. Ideaal om de concentratie te verbeteren.

Onderlinge begeleiding is essentieel 

In de nieuwe disciplines (Cycle, Body Pump/Jam/Shbam/Attack/Balance, CXWorx, RPM, Cardio Boxing, Functional Training …) is samenwerken van groot belang. CrossFit is een mooi voorbeeld: de groep biedt steun en stimuleert je om jezelf steeds opnieuw te overtreffen. Er zijn geen spiegels of hoofdtelefoons! Mensen komen niet alleen om te trainen, maar ook om elkaar te helpen, te stimuleren en een intens moment te delen. CrossFit maakt een einde aan deprimerende fitnessruimtes. Er ontstaan steeds meer nieuwe clubs met een hedendaagse look waarbij edele en onbewerkte materialen een hoofdrol spelen.

Een discipline op jouw maat kiezen

Het belangrijkste is om te kiezen voor de methode die je het beste ligt: in een club, in een zaal of buiten. Kleine groepjes krijgen de voorkeur, zodat de lesgever verkeerde bewegingen of houdingen kan corrigeren. Hou je van latinodansen en fun? Schrijf je in voor zumba! Liever een zachte maar doeltreffende aanpak? Ga dan voor pilates. Volzet? Kies een onlinetrainingsprogramma dat je thuis kunt afwerken en dat je ook het gevoel geeft dat je tot een sympathieke en enthousiaste groep behoort. Elkaar motiveren doet wonderen! Veel activiteiten zijn gemengd, naar het voorbeeld van Body Combat of CrossFit. Beleef dit avontuur samen met je partner!

ONTDEK EN GENIET