You are here!!


Hoe zorgt u ervoor dat uw potentie op het werk wordt gezien?

U bent succesvol op uw werk. Het is belangrijk dat uw collega’s en cliënten dit niet alleen waarderen, maar ook de potentie in u zien zodat u op kunt klimmen. Doordat uw potentie wordt herkend, zal u niet alleen stappen maken in uw carrière, maar u zult merken dat het u nog meer drive geeft om er te komen!

Wees aanwezig

Op zowel fysiek als intellectueel niveau is het belangrijk om aanwezig te zijn – niet alleen bij vergaderingen, maar bij elk professioneel gesprek dat plaatsvindt. Als u wordt uitgenodigd voor een vergadering die niet meteen betrekking heeft op u, lever dan juist een inspanning om hem bij te wonen. Alleen al het feit dat u aanwezig bent, zal opgemerkt en gewaardeerd worden. Daag uzelf uit om elke keer in ieder geval één opmerking te maken. Zelfs wanneer u slechts een vraag stelt, of iemand complimenteert met zijn voorstel, zal dit interesse en betrokkenheid tonen; iets wat uw collega’s bewust (of onbewust) zullen opmerken en bewonderen. 

Kijk terug

Uw vooruitgang of de vooruitgang van een project regelmatig evalueren is essentieel omwille van twee redenen. Als uw cliënt/collega niet tevreden is over een bepaald deel van uw werk, zult u het meteen weten. Dat stelt u in staat de kwestie op te lossen voordat het een probleem wordt. Als het project daarentegen goed verloopt, zal uw evaluatie uw cliënt/collega bewust maken van het feit dat uw werk succesvol en efficiënt is. 

Blijf positief

Soms is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar een enthousiaste ‘ik kan dit’-instelling zorgt er niet alleen voor dat collega’s het fijn vinden om met u te werken, maar het zal ook een positief effect hebben op uw eigen gemoedstoestand. 

Toon uw leiderschapskwaliteiten
“Omarm het feit dat leiderschap nooit op technologie berust – het gaat altijd om mensen” (Bob Burg). Het is waar, leiderschap gaat altijd over het managen van mensen. Toon uw kwaliteiten in diplomatie en begeleiding door uw jongere collega’s onder uw vleugels te nemen. Door een rolmodel te zijn, zult u niet alleen respect afdwingen, maar andere collega’s zullen uw inspanningen en natuurlijk leiderschap ook zeker opmerken. 

Wees een teamspeler

Een leider zijn is belangrijk wanneer het aankomt op het tonen van uw potentie in uw werk. Het is echter even belangrijk dat u laat zien hoe goed u met anderen werkt. Neem de tijd om naar andere meningen te luisteren en vermijd negatieve kritiek. Probeer, wanneer het maar kan, teamgenoten te complimenteren met het collectieve succes; dat blijft ze bij. 

Gebruik uw creativiteit

U bent van nature een inzichtelijk en creatief persoon, dus zorg ervoor dat uw collega’s dit herkennen! Zie elk probleem als een kans om uw kwaliteiten te tonen en vind een oplossing voordat iemand anders dat doet. Soms helpt het om buiten de geijkte paden te denken, waardoor uw creatieve inspanningen om een tegenslag op te lossen als positief zullen worden ervaren. Uw creativiteit kunt u ook gebruiken voor suggesties: hoe kan de werkomgeving verbeterd worden, hoe kan de bedrijvigheid verhoogd worden, of hoe kan een bepaald proces gestroomlijnd worden. Door de tijd te nemen om ieders leven makkelijker en efficiënter te maken, zullen uw collega’s uw creatieve potentieel waarderen. 

 

 

ONTDEK EN GENIET