You are here!!


Wat is de bron van uw innerlijke kracht?

Een dag kan eindeloos lang duren met alle drukte op het werk, in het gezin en in het sociale leven. Als bepaalde mensen harde klappen te verduren krijgen, kunnen ze er onder doorgaan. Anderen kunnen positief blijven, wat er ook gebeurt. Wat is het geheim van deze wondervrouwen? Zijn ze gewoon zo geboren? Gebruiken ze een tovermiddel? Nee, ze hebben geleerd hoe ze hun innerlijke kracht kunnen aanspreken om uitdagingen aan te gaan en positief en proactief te zijn. Het goede nieuws is dat we allemaal het vermogen hebben om die positieve energie aan te boren.

 

Stel u open voor nieuwe horizonten

Salsa dansen, een wandeling door het platteland, een gezonde maaltijd bereiden: we hebben allemaal onze eigen speciale manier om te ontspannen. Maar omdat we onze verschillende verantwoordelijkheden voortdurend moeten combineren, stellen we die eenvoudige pleziertjes vaak uit. Dan vergeten we hoe leuk we die dingen altijd vonden. Daarom is het belangrijk om een beter evenwicht te vinden in ons leven en om er opnieuw plezier in te brengen. 

Soms weten we wel waar we echt zin in hebben, zoals meer tijd doorbrengen met onze geliefden of stoom aflaten met een goede work-out in de sportzaal. Als u met twijfels zit, kan het een goed idee zijn om uw zorgen naar de achtergrond te verbannen en u zo open te stellen voor nieuwe horizonten. Gebruik uw innerlijke energie om elke week een andere activiteit uit te proberen. Vroeg of laat zult u de activiteit vinden waar u het meeste plezier aan beleeft. En als het dan iets blijkt te zijn waar u al goed in bent, zoveel te beter voor u!

Zet zelfkritiek aan de kant

Zelfs de meest positieve persoon zal soms te maken krijgen met zijn innerlijke demonen. In tegenstelling tot wat velen zeggen, is het onmogelijk om uw hoofd helemaal leeg te maken. Desondanks zijn er manieren om uw gedachten opnieuw in een positievere richting te sturen. Plaats alles in het juiste daglicht: Het is waar dat de punten van uw dochter verschrikkelijk zijn, maar het is ook waar dat ze meestal een uitstekende studente is. Bovendien kan dit een mooie gelegenheid zijn om uw literatuurkennis aan haar door te geven.

Plan persoonlijke afspraken

Tijd doorbrengen met uw dierbaren is de ultieme manier om uw innerlijke energie te voelen. Waarom dan niet een paar afspraken regelen? Kies elke week het perfecte moment voor een intiem etentje met uw partner of om te gaan sporten of shoppen met uw tiener. Ook andere engagementen kunnen voldoening schenken: Word lid van een milieuvereniging of zet u in voor een goed doel. Als u zich omringt met inspirerende mensen, kan dit nuttig zijn voor u en kan dit uw innerlijke kracht versterken.

ONTDEK EN GENIET