You are here!!


Wat uitdagingen ons leren

Helemaal alleen het huis renoveren, als veertigjarige opnieuw gaan studeren of een eigen micro-onderneming opstarten: we dragen allemaal persoonlijke uitdagingen met ons mee. Om jezelf te overtreffen, is het helemaal niet nodig om de wereld rond te reizen. Het dagelijkse leven is bezaaid met kleine uitdagingen, voor de ene al moeilijker dan voor de andere. Voor sommigen gaat het gewoonweg over een loonsverhoging vragen, voor anderen bestaat de uitdaging in een totale carrièreswitch. De uitdaging aanvaarden betekent uit je comfortzone treden, je omgeving volledig omgooien, het risico aanvaarden, je grenzen verleggen.

Onze remmingen

Soms hebben we het moeilijk om de stap te zetten en laten we ons van de wijs brengen door die stemmetjes in ons hoofd: "Je bent te oud’’, "Het lukt je toch nooit"…  We beperken onszelf door angsten en remmingen die verband houden met ons verleden. Soms zijn we er zodanig van overtuigd dat we iets niet kunnen of dat we er geen tijd voor hebben (kinderen, werk …) dat we ons niet aan een nieuwe uitdaging wagen. Maar we zijn er allemaal toe in staat, aangezien we beschikken over de volgende capaciteiten: moed, doorzettingsvermogen en begrip. Een niet te kloppen trio.
 

De voordelen zijn enorm

De voordelen zullen voelbaar zijn in onze professionele carrière, onze persoonlijke ontwikkeling en ons liefdesleven. Het geluk lacht al wie het aandurft toe! Naast fierheid en voldoening heeft risico’s nemen onmiddellijk een gunstig effect op onze eigenwaarde. Iets aandurven doet ons zelfvertrouwen groeien. Zo komen kwaliteiten naar boven waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Dat maakt ons sterker en helpt ons bij toekomstige uitdagingen.

ONTDEK EN GENIET