You are here!!


Welke van deze nieuwe verse voedingstrends hebt u al geprobeerd?

U bent meestal als eerste op de hoogte van de nieuwste gezonde voedingstrends, maar u hebt ook de neiging om kritisch te kijken naar kortdurende hypes. Wij hebben een blik geworpen op dé trends van dit jaar.

Boerenkool

Boerenkool is al jarenlang een favoriet van liefhebbers van de traditionele keuken. Maar sinds kort staat deze donkergroen/paarse bladgroente volop in de schijnwerpers. Boerenkool wordt door sommige culinaire journalisten de ‘koning’ van de groente genoemd en geroemd om zijn voedingsstoffen en tegelijkertijd om zijn lage aantal calorieën. Zoals vele donkergroene kruisbloemige groenten, kan boerenkool bitter smaken als het niet op de juiste manier wordt bereid. Het geheim is om boerenkool te koken of te gebruiken in een salade met wat citroensap om de blaadjes zachter te maken. 

Peulvruchten

Peulvruchten zijn de zaden van groenten. Bekende peulvruchten zijn linzen, sojabonen, pinda’s,  kidney beans en kikkererwten. Ze bevatten veel vezels en complexe koolhydraten, weinig vet en kunnen in vele gerechten worden gebruikt. Bijvoorbeeld in een heerlijke gemengde bonensalade. Of maak als avondmaaltijd eens een pittige chilischotel met gekookte kidney beans.  Hebt ú een favoriet recept met peulvruchten?

Zeewier

Zeewier is toch wel de meest besproken voedseltrend van dit seizoen. Dit superfood kan in de blender worden gemengd in een groene smoothie of als ingrediënt in een salade worden verwerkt. Het heeft een hoog jodiumgehalte  die volgens de onderzoekers, bijdraagt tot een normale cognitieve functie alsook tot de instandhouding van een normale huid, in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Laat u inspireren door de Japanse keuken en combineer verschillende soorten zeewier en sesam voor een heerlijke en unieke salade.

Van wortel tot stengel

Milieubewuste eters weten hoe belangrijk het is om geen voedsel te verspillen. Dat betekent creatief zijn met restjes en afsnijdsels niet zomaar weggooien. Het gebruiken van alle gedeeltes van fruit en groente wordt “wortel tot stengel”-koken   genoemd en werd populair door culinair journaliste Tara Duggan. Een prima gelegenheid om uw creativiteit te benutten in de keuken! Neem u voor om geen enkel vers product te verspillen en ontdek hoeveel u kunt verzinnen met afsnijdsels: denk aan soep, stoofschotels, bouillon, salades en nog veel meer…

Water met een smaakje

Aangezien het lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat, is het een essentieel product. De nieuwste trend combineert deze onmisbare vloeistof met uw favoriete verse fruit, groenten en zelfs kruiden voor een origineel en verfrissend drankje! Probeer eens een mix van mango en munt voor een heerlijke lentecocktail, of een sprankelende combinatie van komkommer, citroen en koriander om ’s ochtends fris mee wakker te worden.

 

Hoeveel van deze verse voedseltrends hebt u al geprobeerd? Hebt u nog nieuwe ideeën om toe te voegen aan uw lijst?

 

ONTDEK EN GENIET