You are here!!


Hoe Activia wordt gemaakt

Wetenschappers van Danone Onderzoekcentrum (Danone Nutricia Research Center) staan in de voorhoede van innovaties met zuiveltechnologieën. En het is dankzij hun vakkennis, veeleisende normen en processen, die speciaal werden ontwikkeld om onze exclusieve mix van fermenten te optimaliseren, dat Activia® zo uniek is.

Melkophaling

Nadat de verse melk van de boerderij is opgehaald, gaat ze snel naar onze fabriek. Daar wordt de vet- en eiwitinhoud gestandaardiseerd.

Homogenisering

We mixen de melk zo krachtig dat de vetbolletjes uiteenvallen in kleinere deeltjes en gelijkmatig worden verdeeld.

Pasteurisatie

Om te verzekeren dat de melk veilig gedronken kan worden, verhitten we ze een paar minuten aan 90 °C - 95 °C, om ze vervolgens af te koelen tot 40 °C.

Culturen

Het is vooral onze mix van fermenten, waaronder de Bifidus Actiregularis®, – die Activia® zo uniek maakt. Ze worden bewaard in een geheime stammenbank waar slechts een paar van onze experts aan kunnen. In deze fase worden die voorzichtig en in precies de juiste verhoudingen bij de melk gedaan.

Fermentatie

Activia® bestaat in diverse vormen. Maar er zijn twee belangrijke processen die de textuur, dichtheid en een paar voedingswaarden van onze producten bepalen.

Proces voor roeryoghurt

We fermenteren de mix in een tank die nauwgezet wordt gecontroleerd om acht uur lang aan 37 °C te blijven. Zo kunnen onze Bifidus ActiRegularis® en de andere stammen zich vermenigvuldigen. In die tijd wordt de melk zuurder en geleidelijk dikker, terwijl wij zachtjes in de mix roeren om een gladde textuur te verkrijgen (een drankje Activia® wordt in die fase nog meer geroerd). Dan wordt ze twee uur lang voorgekoeld tot 20 °C om de activiteit van de fermenten af te remmen. Daarna gieten we ze in potten of flessen om ze uiteindelijk te koelen tot 4 °C en de culturen zo intact te houden.

Proces voor standyoghurt

Net als roeryoghurt wordt standyoghurt verkregen door acht uur te fermenteren aan 37 °C en tot slot af te koelen tot 4 °C. Maar in dit geval gebeurt het rechtstreeks in de pot. De mix omzeilt de tank die wordt gebruikt in het roerproces en wordt na het toevoegen van de fermenten aan de melk rechtstreeks in de verpakking gegoten.

  

ONTDEK EN GENIET