You are here!!


Hoe Bifidus is verbonden met andere bacteriën

De Bifidus ActiRegularis® en onze unieke mix van fermenten

Om voor Bifidus ActiRegularis® optimale omstandigheden te scheppen, gebruiken we een gepatenteerd proces dat een exclusieve mix van fermenten bevat. Zo verzekeren we dat elke portie Activia® minstens miljarden Bifidus ActiRegularis® bevat.

Toen Activia® werd ontwikkeld, werd yoghurt traditioneel gefermenteerd aan 43 °C in zure omstandigheden waarin de Bifidus ActiRegularis® niet optimaal kon groeien. Dus werkten we aan een proces en een nauwkeurige mix van fermenten die betere groeiomstandigheden zouden scheppen.

Na jarenlang onderzoek selecteerden we een specifieke stam van Streptococcus thermophilus en twee specifieke stammen van Lactobacillus bulgaricus die een fermentatie aan 37 °C in een minder zure omgeving mogelijk maken. Dankzij die omstandigheden kan de Bifidus ActiRegularis® zich zo sterk vermenigvuldigen en dat draagt bij aan de zachte smaak van Activia®. We voegen ook een stam van Lactococcus lactis toe als onderdeel van onze exclusieve mix. Die draagt bij aan de romige textuur van Activia® en ondersteunt mogelijk de groei van Bifidus ActiRegularis® in de melkmatrix.

Het is de combinatie van die fermenten met de Bifidus ActiRegularis® die van Activia® zo'n uniek product maken.

Wij zijn altijd al anders geweest. Dat zit in het DNA van Danone. Toen Activia werd ontwikkeld, werd yoghurt traditioneel gefermenteerd aan 43 °C in zure omstandigheden waarin de Bifidus ActiRegularis® niet optimaal kon groeien. Dus werkten we aan een proces en een nauwkeurige mix van fermenten die betere groeiomstandigheden zouden scheppen. Lees verder en ontdek hoe het kan dat Activia zo'n uniek product is.

ONTDEK EN GENIET