You are here!!


5 tips om je doelen te bereiken

Het feit dat je dit leest, wil zeggen dat je besloten hebt om een stap voorwaarts te zetten en je doelen te behalen. Motivatie is één ding, maar er ook naar handelen is nog iets anders! Met deze vijf tips blijf je alvast op de goede weg.

Visualiseer je ambities

Het is hoog tijd dat je al je ambities gaat realiseren én visualiseren, zodat je ziet waar je naartoe wilt. Maak een 'mood board' van foto's uit magazines die perfect uitbeelden wat je hoopt te bereiken. Knip de foto's uit en plak of prik ze als visuele motivatie op een groot bord. Zo blijf je gemotiveerd wanneer het even minder gaat. 

Stel dagelijkse herinneringen in

Ga slim om met je smartphone. Zet halverwege de ochtend en in de avond een wekker die je herinnert aan je vooruitgang. Geef je wekkers creatieve namen ("Blijven gaan!" of "Je bent op weg naar de beste versie van jezelf!" zijn uitstekende voorbeelden) en gebruik ze de hele week lang als extra motivatie. 

Volgens studies kun je maar beter een buddy hebben

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Hoewel je doelen misschien heel persoonlijk zijn, zul je een routine volgens onderzoek beter volhouden en je doel bereiken als je een partner in crime hebt. Bundel je krachten met een vriend(in) of familielid en probeer samen een doel te bereiken. Als dat geen inspiratiebron is! 

Positieve bekrachtiging

Beloon jezelf met iets kleins — tien minuutjes langer slapen of een aflevering van je favoriete tv-serie bijvoorbeeld — voor de vooruitgang die je boekt.  

Maak er een routine van en hou vol!

Volgens onderzoek* duurt het ongeveer achttien dagen voor je een nieuwe gewoonte aangeleerd hebt. Daarna is het gewoon een kwestie van volhouden! 

*BRONNEN: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ejsp.674/abstract

 

 

ONTDEK EN GENIET