You are here!!


Van welke vrouw heb je ’t meest te vrezen?

Het antwoord: van jezelf! En we hebben een wereldwijde studie* die dat bewijst: maar liefst 6 op de 10 vrouwen laten zich leiden door hun innerlijke stem. Of moeten we zeggen: misleiden? Want al te vaak zien we die persoonlijke criticus als een obstakel terwijl dat stemmetje ons net uitdaagt om het beste uit onszelf te halen.

Van Tokio tot Scheldewindeke, elke vrouw kan dagelijks uitdagingen ondervinden in de zoektocht naar succes.. Een drukke baan, kleine kinderen die veel tijd en aandacht vragen, het huishouden… er zijn redenen genoeg te bedenken om je eigen doelen maar aan de kant te schuiven. Maar als we eerlijk zijn, zijn dat allemaal externe factoren waar we ons achter verschuilen.

Spring!

Het grootste struikelblok ben je zelf. Dat kleine stemmetje in je hoofd dat zegt “Zal ik dat wel kunnen? Wat als ik er helemaal niets van bak? Ik zal me maar beter low profile houden.” Je staat aan de rand van het zwembad en je hebt echt zin om te springen, maar je twijfelt.

Live InSync

Het is de bedoeling om te luisteren naar wat we echt willen bereiken, te geloven in onze eigen kracht en in balans te zijn, zowel fysiek als mentaal. Zodra we InSync leven – één met onszelf, helemaal in evenwicht -, gaan we minder aandacht schenken aan wat anderen van ons vinden, dat maakt dan ook minder uit, zolang jij maar weet wat je wil en wat je gelukkig maakt.

Sterk in je schoenen

Dat hoeven geen grootse dingen te zijn, wie zich in evenwicht voelt, ziet de dingen meteen een stuk positiever.  Ja, het leven kan soms druk zijn en er wordt veel van je verwacht, maar sta je sterk in je schoenen, dan hou je meer energie over om te genieten en in te zien hoe boeiend dat drukke leven wel is.

Guts en goesting

Eigenlijk moeten we dat kritische stemmetje in ons hoofd omarmen. Zie het als iemand die je uitdaagt om jezelf te overstijgen en verder te springen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Koester je innerlijke criticus want hij houdt je scherp en geeft je de guts en de goesting om uit je comfortzone te stappen. 

Uit een ander onderzoek[1] kwam trouwens nog iets opmerkelijks naar voren: Vlaamse vrouwen zijn vooral op zoek naar variatie in het leven. Ze willen én fulltime werken én de kids van school halen én drie keer per week sporten én dat extra diploma halen … En dat is prima, zolang er maar geen uitputting om de hoek loert. De conclusie blijft dus altijd dezelfde: het draait om een gezonde balans.

 

* Studie uitgevoerd door Global Web Index, in opdracht van Danone in de zomer van 2016 (in 15 landen, met meer dans 15.000 vrouwen, waarvan 1.004 uit België).

[1] Danone ‘Yoghurt Talks’, focusgroepen met vrouwen uit België, 2016.​

ONTDEK EN GENIET