Wat betekent fermentatie?

Wat betekent fermentatie?

Fermentatie is het proces waarbij bacteriën, gisten of andere micro-organismen suikers en koolhydraten transformeren en verschillende zure gassen of alcohol produceren. In ons geval betekent dat een mix van vijf exclusieve yoghurtculturen die verse melk omzet in yoghurt. 

Hoe werkt het precies?

Melk

We bereiden eerst gepasteuriseerde melk die van nature eiwitten en lactose bevat, het favoriete voedsel van veel bacteriesoorten.

Yoghurtcultuur toevoegen

De melkzuurbacteriën die worden gebruikt voor de yoghurtproductie, wordt ‘yoghurtcultuur’ genoemd. We voegen twee yoghurtculturen toe aan de melk - Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus - om het fermentatieproces te starten.

Warmer!

We verwarmen de melk tot 37° - de bacteriën beginnen zich te voeden met de lactose. En dit wordt omgezet in melkzuur.

Groeien en veranderen

De bacteriën vermenigvuldigen zich - en het melkzuur verlaagt de pH van de melk, waardoor het een zachte en smeuïge textuur krijgt.

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.