5 infused waterrecepten om uw vochtbalans op peil te houden

Het is belangrijk om uw vochtgehalte op peil te houden, maar gewoon water kan op den duur een beetje saai worden. Bovendien loopt u het risico niet voldoende te drinken omdat u geen gewoon glas water wilt... Dan kunnen natuurlijke infusers te hulp schieten!

Hier zijn onze vijf favoriete recepten voor infused water waarvan u op om het even welk moment van kan genieten.

Ochtendmotivatie: citroen en komkommer

Begin uw dag goed met een frisse infuser om wakker te worden. Snijd wat komkommer in schijfjes (bewaar wat voor een kalmerend oogmasker in de avond) en doe ze in een kan met koel water. Schenk er wat versgeperst citroensap in, snijd de rest van de citroen in stukjes en voeg toe aan de mix. De frisse smaak van komkommer combineert uitstekend met de natuurlijke zure smaak van citroen. Als alternatief kunt u ook limoen, sinaasappel of grapefruit gebruiken – kies citrusvruchten uit waar u het meest zin in heeft!

Na de lunch: bessen en munt

Munt sluit meestal de maaltijd goed af: ideaal voor een infuser na de lunch. Zwarte bessen maar ook frambozen en blauwe bessen geven een zoete, fruitige smaak aan uw water. Wie wil er een toetje? Denk eraan de muntblaadjes te kneuzen en de bessen licht te persen voordat u ze toevoegt aan het water, zodat de smaak optimaal tot zijn recht komt. Door de mix ’s morgens al klaar te maken, bent u verzekerd van een volle smaak van uw infuser tegen lunchtijd.

Een middagdrankje in de zon: gember, peer en vanille

De ultieme smaakcombinatie! Deze infuser is een cocktail van smaken: fruitige peer, kruidige gember en zoete vanille zorgen voor een compleet smaakpalet. We raden deze mix aan voor een zonnige middag met vrienden. De mix behoudt zijn smaak zeker een week, dus u hoeft niet bang te zijn teveel te maken. Dit geldt ook voor de hoeveelheid ingrediënten die u toevoegt: hoe meer hoe beter!

Voor de snoepkont: kersen en limoen

We kunnen eindeloos genieten van zoete verleidingen in het leven; toch weten we dat we er niet mee moet overdrijven. Deze infuser houdt uw smaakpapillen in bedwang: de kersen geven u een natuurlijke suikerboost en de limoen zorgt voor een frisse citrussmaak. Waarom bewaart u het fruit niet wanneer de fles leeg is, om er later een bijzonder voedzame smoothie van te maken? Kersen en limoen gaan heel goed samen, in elk drankje!

Na de workout: komkommer, limoen en munt

Houd uw vochtbalans na een workout op peil en beloon uzelf met infused water met komkommer, limoen en munt. Als alternatief is watermeloen een goede vervanger, als u van plan bent de komkommer te gebruiken voor het oogmasker zoals we eerder al noemden! Beide fruitsoorten. Voor een smaakvolle infuser laat u de mix het best een nacht in de koelkast staan.


Wat is uw favoriete infused water om de hele dag door voldoende water te drinken?
  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.