Veelgestelde vragen

Q&A

FermentenConsumptie

Wat zijn de fermenten in yoghurt?

Alle yoghurts bevatten minstens de volgende twee bacteriën die ook ‘yoghurtfermenten’ worden genoemd. Ze spelen een belangrijke rol in de melkzuurfermentatie van de melk en veranderen de melk in yoghurt.

  • Streptococcus thermophilus

  • Lactobacillus bulgaricus

Yoghurtfermenten: wat zijn hun effecten?

Indien de yoghurtfermenten in een voldoende hoge dosis worden geconsumeerd, hebben ze een positief effect op de vertering van de lactose van het product bij mensen die moeite hebben met de vertering van lactose.

De fermenten komen levend aan in de maag en het is de lactase (een enzym dat lactose
afbreekt in kleinere moleculen) van de yoghurtfermenten dat zorgt voor de vertering van de lactose.

Kan mijn kind Activia meenemen?

Ja, kinderen van minstens drie jaar oud kunnen onze producten van Activia consumeren, binnen het kader van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Waarom zou je yoghurtfermenten nemen?

Het innemen van yoghurtfermenten vergemakkelijkt de vertering van lactose in het product als je moeite hebt om het te verteren. Daarnaast geniet je zo ook meteen van de andere
nutriënten in het product, zoals calcium en eiwitten.  

Welk bewijs heb je dat het werkt?

Meerdere wetenschappelijke studies over yoghurtfermenten en hun werking op de gezondheid werden reeds uitgevoerd. Hun positieve werking op de vertering van lactose bij
personen met moeilijkheden om deze te verteren is bevestigd door het EFSA, die zich baseert op grondig onderzoek. https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763

© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden