Veelgestelde vragen

Q&A

FermentenConsumptieZonder toegevoegde suikers

Wat zijn de fermenten in yoghurt?

Alle yoghurts bevatten minstens de volgende twee bacteriën die ook ‘yoghurtfermenten’ worden genoemd. Ze spelen een belangrijke rol in de melkzuurfermentatie van de melk en veranderen de melk in yoghurt.

  • Streptococcus thermophilus

  • Lactobacillus bulgaricus

Yoghurtfermenten: wat zijn hun effecten?

Indien de yoghurtfermenten in een voldoende hoge dosis worden geconsumeerd, hebben ze een positief effect op de vertering van de lactose van het product bij mensen die moeite hebben met de vertering van lactose.

De fermenten komen levend aan in de maag en het is de lactase (een enzym dat lactose afbreekt in kleinere moleculen) van de yoghurtfermenten dat zorgt voor de vertering van de lactose.

Kan mijn kind Activia meenemen?

Ja, kinderen van minstens drie jaar oud kunnen onze producten van Activia consumeren, binnen het kader van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Waarom zou je yoghurtfermenten nemen?

Het innemen van yoghurtfermenten vergemakkelijkt de vertering van lactose in het product als je moeite hebt om het te verteren. Daarnaast geniet je zo ook meteen van de andere nutriënten in het product, zoals calcium en eiwitten.  

Welk bewijs heb je dat het werkt?

Meerdere wetenschappelijke studies over yoghurtfermenten en hun werking op de gezondheid werden reeds uitgevoerd. Hun positieve werking op de vertering van lactose bij personen met moeilijkheden om deze te verteren is bevestigd door het EFSA, die zich baseert op grondig onderzoek. https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763

Is Activia glutenvrij?

Het Activia assortiment is ruim. Er zijn varianten met en zonder gluten. Op de producten vind
je de ingrediëntenlijst, daar zie je staan of de betreffende Activia gamma gluten bevat.

Is Activia bedoeld als ontbijt?

Je kan op elk moment van de dag genieten van Activia, dus ook bij jouw ontbijt voor een goed begin van de dag. Met Activia Toppings kan je zelfs onderweg genieten van jouw
ontbijt.

Helpt Activia om je af te vallen?

Activia is geen dieetproduct maar kan geconsumeerd worden in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Activia bestaat in verschillende varianten, van natuur tot met 0% vet gamma’s. Overleg dit ook met uw diëtist.

Zijn er varianten zonder suiker?

Activia Natuur is zonder toegevoegde suikers, het bevat alleen van natuur aanwezige suikers.  De Activia zonder toegevoegde suikers gamma bevat alleen van natuurlijk voorkomende suikers van fruit en melk.

Is Activia geschikt voor diabetici?

In principe kan Activia in elk dieet worden ingepast in het kader van een evenwichtige voeding. Dit dieet verschilt echter van persoon tot persoon. Voor vragen kunt u best
contact opnemen met uw huisarts of diëtist.

Hoe interpreteer ik de suikers in het overzicht van de voedingswaarden van yoghurt?

Suikers zijn een type koolhydraten en worden afzonderlijk vermeld bij de voedingswaardeninformatie.
Ze staan onder de rubriek “waarvan suikers”, die het volgende omvat:

- van nature aanwezige suikers

- toegevoegde suikers

Meer weten? Klik hier

Wat is het verschil tussen Activia zonder toegevoegde suikers en een andere fruityoghurt?

De producten van Activia zonder toegevoegde suikers bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen*, in tegenstelling tot heel wat andere fruityoghurts op de markt. Alle zoetheid van ons recept komt van de natuurlijke suikers uit het gebruikte fruit en de melk.

Om de heerlijke smaak te behouden bevat het recept van onze fruityoghurt zonder toegevoegde suikers 2x keer meer fruit in vergelijking met de gemiddelde fruityoghurt op de markt**.

*Bevat alleen natuurlijk voorkomende suikers. **Twee keer meer fruit in vergelijking met de gemiddelde fruityoghurt op de markt.

Waarom vind ik ‘suikers’ terug in het overzicht van de voedingswaarden van het Activia gamma zonder toegevoede suikers?

Het gamma Activia Zonder Toegevoegde Suikers bevat alleen natuurlijk voorkomende suikers die je kan terugvinden in de gebruikte melk (lactose) en het fruit (fructose, koolhydraten
en sacharose) . Daarom vind je in het overzicht van de voedingswaarden suikers terug.

Meer weten ? Klik hier

Wat is het verschil tussen het Zonder Toegevoegde Suikers- & 0% vet -fruitgamma van Activia?

Activia fruityoghurt 0% vet bevat geen of nog beter 0% vet en is light in suikers.

Het gamma zonder toegevoede suikers bevat geen extra toegevoegde suikers en zoetstoffen. Alle zoetheid van het product komt uit de natuurlijk voorkomende suikers van het gebruikt fruit en melk**.

*-30% in vergelijking met de gemiddelde gelijkaardige niet-light producten op de markt. **Bevat alleen natuurlijk voorkomende suikers.

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.