5 tips om je buik te verwennen

5 tips om je buik te verwennen


We doen ons best om goed voor onze buik te zorgen, maar hebben niet altijd alles in de hand.  5 tips om u een duwtje in de rug te geven. 

1. Eet voldoende vezels

Een vezelrijke en gevarieerde voeding is belangrijk voor een goede spijsvertering. Kies bijvoorbeeld een fruit, volkoren producten of noten.


2. Beweeg

Beweging is goed voor onder andere de normale werking van uw spijsvertering. Haal een frisse neus en maak eens een wandeling. Zet je al 5.000 tot 10.000 stappen per dag? 

  
3. Drink meer water

De meerderheid van de Belgen drinkt te weinig water. Water is belangrijk voor de spijsvertering. Drink dus gemiddeld twee liter per dag.

4. Neem de tijd

Waarom zouden we snel moeten eten? Snel eten maakt dat er grotere stukken voedsel in uw maag-darmkanaal terechtkomen: kauw zeker rustig en neem de tijd.

5. Bouw regelmaat in uw voedingspatroon
Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten, te lunchen en uw avondmaal te eten. Onze darmen zijn gebaat bij een regelmatig voedingspatroon.

Tip: eet op vaste tijdstippen.

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.