80% van de communicatie tussen de hersenen en onze darmen komt vanuit onze darmen!

In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, communiceren onze darmen veel meer met onze hersenen dan onze hersenen met onze darmen. 80% van de communicatie tussen de hersenen en onze darmen komt vanuit onze darmen.

Vaak proberen onze darmen met ons te communiceren maar we zijn er daar niet altijd bewust van. Denk aan de vlinders in je buik, buikpijn van de zenuwen en het wegslikken van teleurstellingen.De betekenis van probiotica is letterlijk: ‘voor het leven.’Probiotica zijn micro-organismen die je in jouw voeding kan terugvinden.

Wetenschap

Wat zijn probiotica?

Er leven maar liefst 150 bacteriesoorten in de darmen.

Wetenschap

Wist u dat...De darmflora is net zo uniek als uw vingerafdruk?

Levende yoghurtculturen in Activia verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren*.

*Calcium draagt bij tot het behoud van de goede werking van spijsverteringsenzymen. Gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Ons proces

Verbeterde lactosevertering

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.