Het gebeurt allemaal bij 37°C

Het gebeurt allemaal bij 37°

Een kenmerkende zachte smaak, een smeuïge textuur en een unieke mix van fermenten: het zin voor innovatie dat maakt Activia zo uniek.

25 ° C - Een zonnige dag leidt tot een verrassend ontdekking

De eerste yoghurt werd toevallig ontdekt in 10.000 voor Christus, toen een kom melk in de zon stond en zuur werd.

Door het natuurlijke fermentatieproces verandert de textuur van de melk en neemt de zuurtegraad toe wat de ontwikkeling van de slechte bacteriën helpt verminderen.

43 ° C – Warm!

De eerste Danone yoghurt werd in 1919 gemaakt.

Yoghurt werd jarenlang gefermenteerd bij 43°C en onder zure omstandigheden die combineerbaar zijn met bepaalde fermenten.

In tegenstelling tot onze Bifidus, gedijt deze bacterie op lichaamstemperatuur en draagt zo bij aan de zachte smaak van Activia.

Daarom moesten we naar een ander fementatieproces zoeken. 


37°C — Lichaamstemperatuur blijkt de ideale temperatuur te zijn

In 1987, na jarenlang onderzoek vonden we de perfecte temperatuur. We ruilden de standaard yoghurtfermenten voor 5 speciaal geselecteerde fermenten die fermentatie
toelaten bij 37 ° C in een minder zure omgeving. Hierin kon onze Bifidus zich ontwikkelen.

Deze unieke combinatie van fermenten zorgt dan ook voor de bijzonder smeuïge en zachte smaak van Activia.





*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.