Achter de buzzwords

Veelgebruikte termen rondom spijsvertering

Alles wat je moet weten om het echte van het valse te onderscheiden

Bacteriën

Dit kunnen microben of eencellige micro-organismen zijn.

De darmen zijn een ingang voedingsstoffen. De voedsel komt mee met bacteriën, soms goed, soms slecht en soms schadelijk. Bacteriën in onze darmen helpen met hun balans om ons lichaam te beschermen tegen bacteriën die door onze voedsel worden binnengebracht.

70% van onze immuuncellen zitt in onze darmen om de populaties die zich daar bevinden te controleren en om klaar te staan om te reageren wanneer dat nodig is.

Het betekent dus dat je darmgezondheid ook aan je immuunsysteem gekoppeld is.

Bifidus

De Bifidus bacterie is kenmerkend voor Activia. Door het te consumeren, komt het levend aan in de darmen. Het sluit zich gedurende zijn traject aan bij de goede bacteriën die daar al bevinden en draagt bij aan de smeuïge smaak van Activia.

Fermentatie

Overweeg fermentatie in transformatie. Zoals melk in yoghurt veranderen of kool in kimchi.

Fermentatie is het proces waarbij bacteriën of andere micro-organismen componenten van het product gebruiken en deze omzetten in een andere zoals zuur of gas. Het product wordt ontwikkeld tot een ander product met andere kenmerken dan het originele.

Bacteriën, schimmels of andere micro-organismen breken koolhydraten af in verschillende soorten zuren, gassen én alcohol om het om te zetten in een ander product. Wij gebruiken een uniek én natuurlijk fermentatieproces gedurende minstens 8 uur, bij een lichaamstemperatuur van 37°C. Dit bevordert de ontwikkeling van de fermenten in onze producten. 

Darmflora

Er leven 300 tot 500 bacteriesoorten in de darmen. Welke soorten dat zijn, verschilt sterk per persoon. De darmflora is daardoor net zo uniek als onze vingerafdruk.  

Microbiota

Alle micro-organismen die van nature in een bepaalde omgeving voorkomen (jouw lichaam, jouw darmen, op een dier of een plant). Levende bacteriën, schimmels, gisten, fermenten,… zijn microbiota.

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.