You are here!!


5 apps om je doelen bij te houden (en te bereiken)

In de meeste landen en culturen kent men wel één of andere versie van het gezegde 'failing to plan is planning to fail'. Dat komt omdat doelen bereiken méér is dan alleen maar goede voornemens maken. Er is actie, engagement en verantwoordelijkheid voor nodig.

Of je nu een nieuwe activiteit wilt proberen of een taal wilt leren, zelfs de meest productieve mensen hebben er baat bij om een aantal apps op hun smartphone, tablet of computer te installeren. Die kunnen je namelijk helpen om je vooruitgang bij te houden en je doelen te bereiken.  

We hebben je al getoond hoe je georganiseerd blijft. Nu gaan we je helpen om de punten op je “to do-lijst” af te werken, belangrijke mijlpalen vast te leggen en gewoontes aan te leren die je dichter bij je doel brengen. Begin al maar aan het downloaden.

Strides http://www.stridesapp.com/

Als je graag visuele gegevens ziet, dan is dit dé app voor jou. De prachtige grafieken vormen een duidelijk plan voor al je ambities en geven je vooruitgang weer in een personaliseerbare tracker. Het dashboard ziet er trouwens niet alleen mooi uit, het werkt ook echt. Onderzoek naar hersenpatronen* heeft namelijk uitgewezen dat visualisatie helpt om je doelen te behalen.

GoalsOnTrack http://www.goalsontrack.com/

Deze app noemt zichzelf "de systematische aanpak om meer te bereiken”. GoalsOnTrack gebruikt niet alleen kennis over doelen en persoonlijke ontwikkeling uit de psychologie en gedragswetenschappen, maar maakt ze ook eenvoudig te gebruiken. Wij zijn vooral fan van de tracker waarmee je je vooruitgang kunt bijhouden. Want volgens een studie** uit Harvard Business Review is je vooruitgang zien een van de belangrijkste motivators om je doelen te bereiken.

Achieve – le chronomètre de votre productivité

De eenvoudigste van alle apps op deze lijst is Achieve, een eenvoudige tijdbeheerapp om je productiviteit bij te houden en te verhogen. De app werkt met 'cycli' en korte en langere pauzes, die ervoor moeten zorgen dat je geconcentreerd aan de slag gaat en sneller je taken voltooit. Ideaal dus om grote doelen in kleine, hapklare stukjes op te delen. 

Irunurun http://www.irunurun.com/

Deze app houdt je verantwoordelijk en focust op terugkerend gedrag en dagelijkse vooruitgang. De 'prestatiegrafieken' in de app houden je dankzij de realtimegegevens op de goede weg, zodat je je doelen in geen tijd bereikt. 

Coach.me https://www.coach.me/

Deze fantastische 'habit tracker' helpt je de motivatie te vinden die je nodig hebt om je dromen waar te maken. Heb je wat extra digitale steun of feedback nodig? Via de app kun je een beroep doen op een van de persoonlijke coaches. 

BRONNEN: 
ONTDEK EN GENIET