Wanneer kunnen probiotica helpen ?

Wanneer kunnen probiotica helpen?

Nu weet je dat om gezond te blijven, is het essentieel om een evenwicht tussen "goede" en "slechte" bacteriën in onze microbiota te behouden.

Onrust

Zelfs met de grootste zorg kan onze darmflora (microbiota) verstoord worden. Dit kan door slechte eetgewoontes veroorzaakt worden, maar niet alleen dat!

Wanneer?

Wie kijkt er niet uit naar een reis naar het buitenland, bijvoorbeeld? Allemaal leuk en wel maar zo’n geografische en dus dieet-verandering kan jouw darmflora – die wat anders gewend is – tijdelijk verstoren.  Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen
(bv. antibiotica) of ervaring van stress kunnen tijdelijk dit evenwicht beïnvloeden.

Let op de signalen

Bij een verstoorde darmflora kan het gebruik van probiotica in bepaalde gevallen helpen om het evenwicht terug te vinden. Let op de signalen die je buik je stuurt en zorg ervoor! Bij langdurige of frequente verstoring, of vragen, aarzel niet contact op te nemen met jouw arts.

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.