Je goed voelen, begin bij je buik

Begin bij je buik

Wist je dat onze darmen miljarden "goede" en "slechte" bacteriën bevatten die samen de  darmflora - of microbiota - vormen?  De samenstelling ervan is nog unieker dan je DNA en evolueert je hele leven lang.

Een kwestie van evenwicht

Om het evenwicht in je darmen gezond te houden, moeten de “goede” bacteriën de bovenhand houden. Dit wordt o.a. beïnvloed door je levensstijl en dus ook je voedingspatroon. Keuzes die je dus zelf in handen hebt!

Nooit te laat voor nieuwe gewoontes

Om het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën in onze microbiota te behouden, is het belangrijk om hiervoor zorg te dragen, alsook nieuwe gewoontes proberen aan te nemen.

Naast de klassieker van ‘beweeg en drink voldoende’, is het ook belangrijk om een gezonde
levensstijl aan te nemen dat begint met een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon: groenten en fruit voor vezels en vitaminen en zuivelproducten voor eiwitten en calcium. Hier komt een potje Activia met zijn miljarden probiotica* goed van pas!

Maar...wat zijn probiotica precies?

Probiotica – vaak ook "goede bacteriën" genoemd - zijn levende micro-organismen die - in de juiste hoeveelheid - een positief effect hebben op je gezondheid (OMS). En goed nieuws…onze Activia bevat er miljarden!

Wat zijn de voordelen van probiotica?

Het wetenschappelijk onderzoek naar de specifieke voordelen van probiotica is nog volop aan de gang en er vallen zeker nog geheimen te ontdekken over dit fascinerend onderwerp.

Vandaag weten we dat probiotica o.a. het evenwicht van onze microbiota (darmflora) helpen behouden - en zelfs herstellen. En met 70% van onze immuuncellen in onze darmen zouden ze hierdoor eveneens ons immuunsysteem stimuleren. Een extra reden om goed voor onze buik te zorgen!

Elk kwaaltje zijn probiotica

Er bestaan verschillende soorten probiotica die elk hun eigen werking en bijdrage hebben. Bij het moeilijk verteren van lactose bijvoorbeeld, kunnen yoghurtfermenten – als probiotica* - een rol spelen. In voldoende hoeveelheid, worden ze namelijk door de EFSA erkend om een bijdrage te leveren aan lactosevertering.

Je hebt het wel goed begrepen, je goed voelen begint in je buik. Start met jouw nieuwe gewoontes en zorg dus goed voor je buik** met Activia en zijn miljarden probiotica.*

#ZorgVoorJeBuik #NieuweGewoontes #Activia

*Levende yoghurtfermenten verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren. Te consumeren in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.