Je goed voelen, begin bij je buik

Begin bij je buik

Eet je gezond !

Wist je dat onze darmen miljarden "goede" en "slechte" bacteriën bevatten die samen de  darmflora - of microbiota - vormen?  De samenstelling ervan is nog unieker dan je DNA en evolueert je hele leven lang.

Een kwestie van evenwicht

Om het evenwicht in je darmen gezond te houden, moeten de “goede” bacteriën de bovenhand houden. Dit wordt o.a. beïnvloed door je levensstijl en dus ook je dieet. Keuzes die je dus zelf in handen hebt !

Nooit te laat voor nieuwe gewoontes

Om het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën in onze microbiota te behouden, zorg ervoor en probeer nieuwe gewoontes te nemen.

Naast de klassieker “beweeg en drink voldoende”, is het ook belangrijk om te zorgen voor een evenwichtig en gevarieerd dieet: groenten en fruit voor vezels en vitaminen en zuivelproducten voor eiwitten en calcium. Hier komt een potje Activia met zijn miljarden probiotica* goed van pas !

Zorg voor jezelf, begin bij je buik!

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.