Bowl geroosterde kikkererwten Activia saus

Deze bowl met geroosterde kikkererwten word je go-to lunch na de vakantie ! Met zijn Activia Natuur yoghurt sausje en zijn miljarden probiotica.*

INGREDIËNTEN

- 2 handjes bladspinazie (+/- 40g), in stukjes gesneden

- 125g kant-en-klare quinoa-lenzen mix, opgewarmd

- 1 portie gegrilde kikkererwten, zie tip hieronder

- ½ avocado

- 4 eetlepels/80 g Activia Natuur yoghurt

- ½ theelepel harissa pasta (of meer, naar smaak)

- Een scheutje citroen- of sinaasappelsap (naar smaak)

VOORBEREIDING

1.  Verdeel de bladspinazie, de quinoa-lenzen mix en de kikkererwten in een grote bowl, bedek met stukjes avocado.

2.  Meng in een apart klein kommetje de Activia Natuur yoghurt, de harissa en het citroen- of sinaasappelsap. Besprenkel hiermee de grote bowl en dien op.

TIP: voor gegrilde kikkererwten...

Spoel 400g kikkererwten en droog ze op wat keukenpapier. Verdeel ze over een bakplaat en
besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, voeg een handje gemalen kaneel, zout en zachte paprikapoeder toe. Meng en bak in de oven 190°C gedurende 25-30 minuten totdat ze goudgeel en krokant zijn. (voor 3 personen).

*Levende yoghurtfermenten verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren. Te consumeren in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.







*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.