Bowl geroosterde kikkererwten Activia saus
Deze bowl met geroosterde kikkererwten word je go-to lunch na de vakantie ! Met zijn Activia Natuur yoghurt sausje en zijn miljarden probiotica.*
INGREDIËNTEN
- 2 handjes bladspinazie (+/- 40g), in stukjes gesneden
- 125g kant-en-klare quinoa-lenzen mix, opgewarmd
- 1 portie gegrilde kikkererwten, zie tip hieronder
- ½ avocado
- 4 eetlepels/80 g Activia Natuur yoghurt
- ½ theelepel harissa pasta (of meer, naar smaak)
- Een scheutje citroen- of sinaasappelsap (naar smaak)
VOORBEREIDING
1. Verdeel de bladspinazie, de quinoa-lenzen mix en de kikkererwten in een grote bowl, bedek met stukjes avocado.
2. Meng in een apart klein kommetje de Activia Natuur yoghurt, de harissa en het citroen- of sinaasappelsap. Besprenkel hiermee de grote bowl en dien op.
TIP: voor gegrilde kikkererwten...
Spoel 400g kikkererwten en droog ze op wat keukenpapier. Verdeel ze over een bakplaat en
besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, voeg een handje gemalen kaneel, zout en zachte paprikapoeder toe. Meng en bak in de oven 190°C gedurende 25-30 minuten totdat ze goudgeel en krokant zijn. (voor 3 personen).
*Levende yoghurtfermenten verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren. Te consumeren in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.