Perfect voor een snelle en evenwichtige lunch, ontdek deze kleurvolle en (zeer) gemakkelijk klaar te maken bowl met een Activia Natuur yoghurt sausje en zijn miljarden probiotica*.

INGREDIËNTEN (1 persoon)

- 2 vuistjes rucola of bladspinazie (40g)

- 125g quinoa (gekookt)

- 80 g kerstomaatjes, gesneden

- 150 g zoete aardappel (in stukjes gesneden & geroosterd)

- 4 eetlepels/80g Activia Natuur yoghurt

- ½ theelepel chipotle pasta

- 1 hardgekookt gepeld ei, in de helft gesneden

VOORBEREIDING

1. Verdeel de zoete aardappel en de quinoa in een bowl, voeg de kerstomaatjes en rucola (of bladspinazie) toe.

2.  Meng, op een klein bord, de Activia Natuur yoghurt en de chipotle pasta naar smaak. Giet in de bowl, voeg het hardgekookt ei toe en dien op.

TIP: Voor geroosterde zoete aardappel...

Snijd 750 g zoete aardappel in stukjes van 1,5 cm en verdeel ze op een bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie, voeg een snuifje paprika toe, breng op smaak met peper
en zout en meng alles goed.  Bak in de oven op 210°C/190°C gedurende 25-30 minuten tot de stukjes zacht en goudkleurig zijn. (Voor 4 porties van +/- 150g, kan tot 1 maand worden diepgevroren).

*Levende yoghurtfermenten verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren. Te consumeren in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.