De zoetheid van pruimen en granola

Granola, pruimen en Activia muesli

PORTIE: 1 // VOORBEREIDING: 4min // BEREIDING: 15min

Kook de pruimen in hun sap (ze kunnen van tevoren worden bereid en gekoeld), serveer ze met muesli en met muesli-yoghurt (of natuuryoghurt).

  • 150g pruimen, ontpit, in schijfjes of in stukken gesneden

  • 125 g Activia muesli

  • 30g ongezoete muesli

1/ Doe de pruimen in een kleine pan met 2 eetlepels water, dek ze af met een deksel en kook ze op laag vuur gedurende 7-8 minuten tot ze zacht zijn. Laat het afkoelen.

2/ Doe de Activia in een kom met een lepel. Bedek met de pruimen.  Verspreid de muesli erover en serveer. 
 
TIP:

  • Probeer het met peren, appels, abrikozen of perziken.

  • Probeer ook eens glutenvrije, onbehandelde muesli te gebruiken.

  • Voor nog meer smaak: rasp een beetje sinaasappelschil over de pruimen wanneer ze gekookt zijn.

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.