Recept voor een hoge stapel dikke pannenkoekjes met Activia
Pancakes met rode vruchten en Activia
Een hoge stapel dikke pancakes, bereid met natuuryoghurt van Activia , opgediend met warme bessen en wat extra yoghurt erbij.
PORTIE: 2 // VOORBEREIDING: 10min // BEREIDING: 15min
50g volkorenmeel of boekweitmeel
50g havermoutvlokken
1/2 tl bakpoeder
2 el ahornsiroop
250g Activia Natuur (of 2 potjes (2x125g) Activia Natuur)
5 el melk
1 el kokosolie
200g bessenmix uit de diepvries
1/ Doe het meel, de havermoutvlokken, het bakpoeder, 1 el ahornsiroop, 100 g Activia yoghurt en de melk in een blender. Mix tot een glad beslag en laat dan 5 minuten indikken.
2/ Verhit 1 tl kokosolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep er per pancake 2 el beslag in, met 3-4 cm ruimte ertussen. Er moeten 3-4 pancakes in de pan passen. Bak 1,5 tot 2 minuten op een matig vuur, tot er gaatjes in de pancakes verschijnen. Draai ze om en laat ze nog een minuut bakken. Schep de pancakes uit de pan, hou ze warm en gebruik de rest van het beslag op dezelfde manier.
3/ Verwarm de bessen ondertussen op laag vuur in een pannetje of verhit ze in de microgolf. Ze moeten ontdooid en volledig warm zijn.
4/ Leg de pancakes in een stapeltje op twee borden. Werk ze af met de bessen, de rest van de Activia yoghurt en ahornsiroop.
TIP:
Voeg wat extra vezels toe door Activia Natuur te vervangen door Activia Granen-appel of Activia Muesli.
Smaakboost: geef het pancakebeslag extra pit met gemalen kaneel. Voor meer textuur kun je er ook een handvol fijngehakte walnoten of amandelen onder roeren.