Frambozen lekkernij met Activia vanillesmaak
PORTIE: 2 // VOORBEREIDING: 15min + koeling
De zachte smaak van Activia vanillesmaak gemengd met heerlijke gesmolten pure chocolade. Overgoten met een fris laagje geplette frambozen en nog een extra lepeltje yoghurt om af te werken.
50g van 70-80% pure chocolade
150 g verse frambozen
125 g Activia vanillesmaak
Een paar druppeltjes vanille-extract
1/ Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom, samen met 1 eetlepel water of smelt hem in de magnetron op een laag vermogen.
2/ Zet ondertussen wat frambozen opzij en pureer de rest. Verdeel 2/3 van de frambozenpuree over twee kleine glazen en zet ze op een koele plaats.
3/ Voeg de resterende frambozenpuree toe aan de gesmolten chocolade, samen met enkele druppels vanille-extract. Laat het geheel afkoelen.
4/ Voeg de Activia vanillesmaak toe aan het frambozen-chocolademengsel en roer zachtjes. Schenk het geheel in de twee glaasjes en laat het minstens een uur afkoelen.
5/ Werk af met enkele frambozen.
TIP:
Voor nog meer smaak: probeer donkere chocolade met sinaasappel of amandelen.