Frambozen lekkernij met Activia vanilla

PORTIE: 2 // VOORBEREIDING: 15min + koeling

De zachte smaak van Activia vanille gemengd met heerlijke gesmolten pure chocolade. Overgoten met een fris laagje geplette frambozen en nog een extra lepeltje yoghurt om af te werken.
• 50g van 70-80% pure chocolade.
• 150 g verse frambozen
• 140 g Activia vanille yoghurt
• Een paar druppeltjes vanille-extract

1/ Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom, samen met 1 eetlepel water of smelt hem in de magnetron op een laag vermogen.

2/ Zet ondertussen wat frambozen opzij en pureer de rest. Verdeel 2/3 van de frambozenpuree over twee kleine glazen en zet ze op een koele plaats.

3/ Voeg de resterende frambozenpuree toe aan de gesmolten chocolade, samen met enkele druppels vanille-extract. Laat het geheel afkoelen.

4/ Voeg de Activia-yoghurt toe aan het frambozen-chocolademengsel en roer zachtjes. Schenk het geheel in de twee glaasjes en laat het minstens een uur afkoelen.

5/ Werk af met enkele frambozen.

Voor nog meer smaak: probeer donkere chocolade met sinaasappel of amandelen.

  • URL gekopieerd naar klembord

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone 2019 Ltd. Alle Rechten Voorbehouden.