Frambozen lekkernij met Activia vanillesmaak

PORTIE: 2 // VOORBEREIDING: 15min + koeling

De zachte smaak van Activia vanillesmaak gemengd met heerlijke gesmolten pure chocolade. Overgoten met een fris laagje geplette frambozen en nog een extra lepeltje yoghurt om af te werken.

  • 50g van 70-80% pure chocolade

  • 150 g verse frambozen

  • 125 g Activia vanillesmaak

  • Een paar druppeltjes vanille-extract

1/ Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom, samen met 1 eetlepel water of smelt hem in de magnetron op een laag vermogen.

2/ Zet ondertussen wat frambozen opzij en pureer de rest. Verdeel 2/3 van de frambozenpuree over twee kleine glazen en zet ze op een koele plaats.

3/ Voeg de resterende frambozenpuree toe aan de gesmolten chocolade, samen met enkele druppels vanille-extract. Laat het geheel afkoelen.

4/ Voeg de Activia vanillesmaak toe aan het frambozen-chocolademengsel en roer zachtjes. Schenk het geheel in de twee glaasjes en laat het minstens een uur afkoelen.

5/ Werk af met enkele frambozen.

TIP:

  • Voor nog meer smaak: probeer donkere chocolade met sinaasappel of amandelen.

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.