Recept voor romige pasta marinara met Activia

Romige pasta marinara met Activia natuur

PORTIE: 4 // VOORBEREIDING: 50min

  • Olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes look

  • 1 pot Think Tomato

  • 125g Activia Natuur

  • 400g volkoren pasta

  • Gemalen rode peper

  • Zout

  • Peper

  • Verse Basilicum

1/ Snij de ui en look fijn. Zet een grote pan op het vuur en warm 2 eetlepels olijfolie op.

2/ Bak de ui glazig en voeg vervolgens de look toe. Giet de tomatensaus erbij en kruid naar smaak met zout en peper.

3/ Breng de saus aan de kook en laat ze hierna een half uurtje studderen op een zacht vuur zodat de smaken volledig tot hun recht komen. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.

4/ Meng in een aparte kom de yoghurt met een eetlepel olijfolie. Voeg hieraan een grote schep van tomatensaus toe om de yoghurt te temperen.

5/ Voeg het mengsel daarna toe aan de pot saus. Proef al eens van je saus en breng verder op smaak met zout, peper en de gemalen rode peper.

6/ Kook de pasta en bewaar een paar lepels van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de saus en besprenkel met een eetlepel (of meer) van het kookvocht.

7/ Serveer warm en garneer met verse basilicum.

*de yoghurtfermenten. Levende culturen in yoghurt verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren.© Danone belux nv/sa. Alle Rechten Voorbehouden.